Free cookie consent management tool by TermsFeed
  • Когато Ницше плака

Издателство Колибри;

Град на издаване София;

Година 2023 г.

Език Български;

Страници 374;

Корици Меки;

Категория Чужда проза;

1882 година, Венеция. Красивата и свободомислеща Лу Саломе моли известния виенски лекар д-р Бройер да помогне на приятеля ѝ Фридрих Ницше, който е изпаднал в дълбока физическа и психическа криза, породена от бурните им взаимоотношения и разпада на тройната им връзка с Паул Рее. Ницше е все още неизвестен философ, приятелят на Бройер - Зигмунт Фройд, е начинаещ лекар; свръхчовекът и психоанализата още не съществуват. Бройер започва да лекува Ницше, прекалено горд, за да се признае за болен, като споделя с него собствените си проблеми. В процеса на това общуване, което Бройер обсъжда с младия Фройд, се раждат някои от великите идеи на Ницше и се поставят основите на психоанализата. В Когато Ницше плака Ървин Ялом смесва факти и фикция, за да създаде странно и рядко интересно четиво, в което напрежението през цялото време се покачва (Кой е болен? Кой е отчаян? Кой е ученикът и кой - учителят? Кой кого лекува?), а развръзката е неочаквана като в най-добрите психологически трилъри.

По романа е заснет американско-българският едноименен филм на режисьора Пинкас Пери с участието на Арманд Асанте, Бен Крос и Катрин Уиник.

"Как сме могли да живеем досега, без да познаваме книгите на д-р Ървин Ялом? Не се случва всеки ден книгите по психотерапия да се четат като романи."
Жьонвиев Дьолези, Либерасион
Books
Author Ървин Ялом

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Когато Ницше плака

  • Product Code: book-400
  • Author: Ървин Ялом
  • Availability: In Stock
  • 15.00€

  • Ex Tax: 15.00€

Related Products

 Дарът на терапията

Дарът на терапията

Отворено писмо до новото поколение терапевти и техните пациенти;Първо издание;Издател Колибри;Превод..

15.00€ Ex Tax: 15.00€